Banner-Home-Boek-werk-energie-Nederland-fragmenten
Met dit boek willen we je wakker schudden, maar maak je geen zorgen, als je het hebt gelezen kun je gewoon doorgaan met wat je altijd doet, zoals dat wekelijkse rapport schrijven dat door niemand wordt gelezen, je mobiel meer dan honderd keer per dag checken en je druk maken over zaken waar je toch geen invloed op hebt.
In dit boek gaan we ontrafelen waarom we energie verliezen en wat wij er met z’n allen aan kunnen doen om het tij te keren. Het is een taak voor iedereen, niet alleen voor de verantwoordelijke leidinggevenden binnen bedrijven en organisaties. Iedereen die geen energie put uit zijn werk moet in actie komen. Zoals je zult lezen, helpt het om uit de dagelijkse vaste patronen te klikken. Pas als we even stilstaan bij alle absurde, grappige en pijnlijke beslissingen en gedragingen die je in organisaties kunt zien, wordt het mogelijk om tot nieuwe inzichten te komen.

Ons onderzoek onder 7.536 Nederlanders laat zien dat ongeveer 51 procent van de medewerkers energie verliest op zijn werk. Een groot aantal medewerkers geeft aan weinig voldoening uit zijn werk te halen of last te hebben van alle veranderingen in de organisatie. Bijna 22 procent van de medewerkers gaat dagelijks zelfs met tegenzin naar zijn werk en verlangt elke dag naar het weekend.

Onderzoek-werk-energie-Nederland-afbeelding
Het is erg gemakkelijk om organisaties en leidinggevenden de schuld te geven, maar als individu draag je ook bij aan het probleem, en aan de oplossing. Medewerkers maken zelf ook de hele dag keuzes. Het leven is een beetje als de Willem Ruis-show waarin de deelnemers een deur moesten kiezen om een prijs te winnen. Afhankelijk van de deur die de deelnemers kozen, kregen ze de mispoes of een grote prijs. Wat wij van iets vinden heeft alles te maken met onze verwachtingen. We kijken naar de realiteit en die vergelijken we met onze norm of verwachting.

Kiezen en de balans opmaken doen we de hele dag. Is iets beter of minder dan we dachten en wat doen we in een bepaald geval met onze emoties? Stel, een collega doet er drie dagen over om een e-mail te beantwoorden. Wat denk je: wat een loser, of fijn dat hij zo snel heeft geantwoord? Van welke gedachte word je blijer? Op het moment dat een situatie niet aan je norm voldoet, heb je altijd vier keuzemogelijkheden. Er zijn vier deuren waaruit je kunt kiezen, en achter elk deur ligt een andere ‘prijs’, want elk deur leidt tot een ander energieniveau. En het mooiste is, dat je vooraf weet wat de prijs is. Wat kies jij?

Hoeveel resultaat een individu of een team boekt wordt bepaald door de kennis, vaardigheden en energie van de teamleden. Energie is dubbel zo belangrijk, omdat we alleen nog kennis opbouwen als we iets interessant vinden en alleen onze vaardigheden verbeteren als we het ook leuk vinden om te doen.

Verpakt in een formule ziet onze visie er als volgt uit: Resultaat = Kennis x Vaardigheden x Energie2

Deze visie wordt door ons onderzoek onder 7.536 Nederlanders bevestigd. Medewerkers die energie verliezen, benutten maar voor 40 procent hun potentieel, terwijl dit bij medewerkers die aangeven energie te krijgen van het werk, gemiddeld 76 procent is. Het is dus niet alleen voor de medewerker belangrijk dat er iets aan hun energieniveau gedaan wordt, maar ook voor het bedrijf. Energie moet daarom veel vaker een onderwerp van gesprek zijn.

Het boek alvast reserveren?

De publicatiedatum van het boek is 21 november 2019, maar u kunt nu al 1 of meerdere exemplaren reserveren. Klik op de onderstaande button en reserveer direct.